Henriëtte Roland Holstweg 702533 ST Den Haag
Telefoon: +31 6 18 67 13 55

ClubnieuwsDameselftalIn de mediaBij jubilerend HPSV tellen de voetballende vrouwen dubbel en dwars mee: ‘We gaan voor vliegende start’

22 augustus 2019by Hpsvvoetbal0

De Haagse Politie Sport Vereniging viert dit jaar het 100-jarig bestaan. En hun vrouwenafdeling begint aan het 25ste seizoen. Daarbij draait het vrouwenteam steevast bovenin mee.

Martin van Zaanen

Het is een pocket-complex, daar aan de Henriëtte Roland Holstweg. Maar wat het tekort komt aan omvang, maakt het meer dan goed qua overzichtelijkheid. Plus klassieke voetbalcharme. Want daar is het mee overgoten. Gemetselde dug-outs, een met de hand te bedienen scorebord en ballenvangers die het zwaar hebben om zichzelf overeind te houden. Het atletiekbaantje om het eerste veld heen raakt weliswaar langzaam maar zeker overwoekerd, maar is gelukkig nog wel zichtbaar. Ondanks de locatie middenin de stad aan overdadig groen geen gebrek, want het ligt in het Zuiderpark (kant Loevesteinlaan).

Over het geheel een deken van vertrouwdheid, want HPSV zit hier alweer sinds 1936. Het is eigen grond; ze kregen het cadeau van de Haagse bevolking. HPSV heeft zware jaren achter de rug. Een tijdlang was het dan ook maar de vraag of het het 100-jarig bestaan (november) zou halen. Maar eb bleek vanzelf weer vloed te worden. Het aantal leden neemt toe.

Waar lange tijd de grasmat al bij het komen opzetten van een mistbank werd afgekeurd, garandeert de nieuwe drainage nu een grazige weide. Tevens werd in de oude lichtmasten het kaarslicht-schijnsel vervangen door moderne led-verlichting. Het zet het enige en dus hoofdveld vol in de schijnwerpers. Van alle charmes die het terrein biedt, staat het vrouwenteam bovenaan. Hoe donker het er soms ook uitzag, met hun enthousiasme en doorzettingsvermogen bleven zij een lichtpunt.

Daarbij hoef je geen helderziende te zijn om vast te stellen dat de kans dat zij komend seizoen kampioen worden, groter is dan bij de mannen. Ook de vrouwen komen uit in de vierde klasse. Afgelopen seizoen werden ze derde en de drie jaren ervoor tweede.

Vredenburch

Suzanne Vollering speelt vier jaar bij de Haagse Politie Sport Vereniging: ,,Ik ben begonnen bij Vredenburch, ik heb het hier zo naar m’n zin dat ik niet meer wegga.” Sophia Aberson: ,,Ik begin hier aan mijn zestiende seizoen. Dat zegt genoeg over hoe ik over deze club denk. Ik ga dit jaar minder spelen en me meer op de verzorging richten.”

Vollering: ,,Dit is zo’n club die klein maar fijn is. Heel erg ons kent ons. Wat je vaker bij zulke verenigingen ziet: iedereen is belangrijk.”

Aberson: ,,Ondanks dat onze ploeg qua karakters een mengelmoes is, is de saamhorigheid hoog. Wat spelniveau betreft is er onderling wat verschil, maar je merkt dat iedereen alles geeft voor een goed resultaat.”

Klagen

Vollering: ,,Op zich hebben we over de resultaten de afgelopen jaren weinig te klagen. Waarom we nog geen kampioen zijn geworden? Ja, de reden is eigenlijk steeds hetzelfde: we komen moeilijk op gang. Na een paar wedstrijden gaat het lopen en blijven we winnen en aan het eind van het seizoen vragen we aan elkaar: ‘Waar hebben we het laten liggen?’ Het antwoord is elke keer hetzelfde: ‘In de eerste wedstrijden.’

Aberson: ,,Dus gaan we nu voor een vliegende start. Onze stijl is combinatievoetbal. We zijn niet van ‘lange halen, snel thuis’. Er zit een gedachte achter wat we doen. Omdat voetbal meer is dan alleen trainingen en wedstrijden, gaan we regelmatig een hapje eten, wat drinken of naar een festival. Carnaval vieren. Dat gezamenlijke zie je terug in onze teamspirit.”

Vollering: ,,We hebben een nieuwe trainer, dat is Peter Lejewaan. Het zou prachtig zijn als we in het jaar van het eeuwfeest kampioen worden. We gaan er zeker voor.”

Aberson: ,,Eigenlijk is er maar één probleem: we zoeken nog een keeper.”

Bron: AD

Hpsvvoetbal

Laat een bericht achter

Je e-mail adres word niet gedeeld! Verplichte velden zijn aangegeven met een *

WIL JIJ OOK LID WORDEN VAN HPSV?

OVER HPSV

In het jaar 1917 hadden een aantal Haagse politiemannen al de behoefte om een voetbalvereniging op te gaan richten met als doel de kracht en de algemene lichaamsverbetering te bevorderen. De oprichting van een voetbalvereniging kwam niet van de grond maar de heren Snethlage, Spetter, Melse, Riemvis en De Willigen namen wel het initiatief om op bescheiden schaal voetbalwedstrijden te organiseren.

Kalender

augustus 2019
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

©copyright HPSV. Alle rechten voorbehouden.