Henriëtte Roland Holstweg 702533 ST Den Haag
Telefoon: +31 6 18 67 13 55

ClubnieuwsVervolg beker avontuur Jeugd HPSV

17 september 2019by Hpsvvoetbal0

Na wat zoeken vinden we het terrein van Houtwijk. Met grote cijfers had onze volgende tegenstander vorige week gewonnen van Rkdeo. Eenmaal op het veld zaten er ook wel weer behoorlijk grote spelers bij zagen we.

Er wordt voor ons nog 1 wedstrijd gespeeld, maar verder is het opvallend stil. Stilte voor de storm zal achteraf blijken. Na een paar minuten aftasten opent Dylan de score. Hij wordt hoog aangespeeld en knalt de bal over de keeper in de rechter bovenhoek.

Houtwijk had onze voorsprong niet verwacht en is gelijk wakker.
Door een duidelijk buitenspel doelpunt, Marti vlagt maar wordt genegeerd, komen ze op 1-1. Niet veel later maken ze ook de 2-1.

Er staan zeker niet alleen maar goede voetballers in het veld. Maar wel een paar die fysiek erg sterk zijn of goed uit de voeten kunnen met een bal.
En dat maakt indruk op een aantal spelers van ons. De combinaties zoeken we wel, maar die vallen net niet zoals vorige week. Er zit steeds net een voetje van Houtwijk tussen. Of we zijn net een stapje te laat.

Voor rust nog 2 belangrijke VAR momenten. Een overtreding van achter in de 16 is nog steeds een penalty volgens ons. En een bal die met speler en al over de lijn gaat wordt door iedereen gezien behalve door de grensrechter.
Ik dacht dat we met een 3-1 stand gingen rusten.

De 2e helft is een gekkenhuis. Er gebeurt zoveel aan beide kanten dat ik het scoreverloop niet meer precies weet.
Wij maken de aansluitingstreffer via Nigel en houden de druk op Houtwijk. En daardoor maken we gelijk weer een doelpunt, ik dacht door Marouan. Ook Houtwijk scoort weer. Nigel knalt een vrije trap tegen de touwen zoals Koeman dat deed in de Finale met Barcelona, 4-4. Houtwijk maakt 5-4. Justin maakt een hele mooie 5-5. Tussen het fysieke spel van Houtwijk door wordt toch ook vaak een sportief handje gegeven

Helaas blijft ook Houtwijk zoeken naar een winnend doelpunt. We zijn het af en toe kwijt achterin. En dan valt in de behoorlijke extra tijd toch die 6-5.
Balend, hinkend en strompelend komen we van het veld. Gevochten als leeuwen. En natuurlijk hebben we het over de scheids en het spel van Houtwijk. Maar toch moeten wij gewoon leren van onze fouten en toegeven dat het knap is om met 10 man alsnog die overwinning te pakken. Natuurlijk is dat nu makkelijk praten nadat ik zelf een hele zaterdag bij moest komen van die spannende wedstrijd.
Op naar de volgende pot jongens.

 

Hpsvvoetbal

Laat een bericht achter

Je e-mail adres word niet gedeeld! Verplichte velden zijn aangegeven met een *

WIL JIJ OOK LID WORDEN VAN HPSV?

OVER HPSV

In het jaar 1917 hadden een aantal Haagse politiemannen al de behoefte om een voetbalvereniging op te gaan richten met als doel de kracht en de algemene lichaamsverbetering te bevorderen. De oprichting van een voetbalvereniging kwam niet van de grond maar de heren Snethlage, Spetter, Melse, Riemvis en De Willigen namen wel het initiatief om op bescheiden schaal voetbalwedstrijden te organiseren.

Kalender

september 2019
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

©copyright HPSV. Alle rechten voorbehouden.