Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/boldthemes_functions.php on line 971 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/boldthemes_functions.php on line 998 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/boldthemes_functions.php on line 998 Deprecated: Required parameter $title follows optional parameter $simple in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/boldthemes_functions.php on line 1576 Deprecated: Required parameter $subtitle follows optional parameter $simple in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/boldthemes_functions.php on line 1576 Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/config-meta-boxes.php on line 329 Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/config-meta-boxes.php on line 329 Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/framework/config-meta-boxes.php on line 329 Interview Winston Faerber – Hpsv Voetbalclub
 
Henriëtte Roland Holstweg 702533 ST Den Haag
Telefoon: +31 6 18 67 13 55

Geen categorieInterview Winston Faerber

11 mei 2020by Hpsvvoetbal0

HPSV nieuws….

zondag, 10 mei 2020

Winston Faerber en Ian Meere, schudden elkaar de hand na akkoord. (Deze foto dateert nog van voor de Corona maatregelen.)

Van links naar rechts; Ian Meere, Winston Faerber en Dennis Elsinga

‘Al met al een super goed gevoel’

Vandaag een interview met Winston Faerber, Hoofdtrainer HPSV met ingang van seizoen 2020/ 2021.

Winston, het komende seizoen 2020/ 2021, ga jij aan de slag als hoofdtrainer bij HPSV.Maar voordat wij hierover gaan praten met elkaar, vertel de lezers eerst eens wie Winston Faerber is?

Ik heb heel lang gevoetbald en ben inmiddels een jaar of acht á negen hoofdtrainer. Ik ben 49 jaar.En voetbal is echt bij uitstek mijn grote hobby.De voetbalkenner kent jou natuurlijk ook als de ex-prof van onder meer ADO Den Haag,FC Den Bosch en Cardiff City. Nou is het zo dat wanneer jij bij een club aan de slag gaat,men jou in de aankondiging vaak direct in verband brengt met jouw prof-verleden.Hoe ervaar jij dit? Legt dit er meer druk op of ervaar jij dit als een voordeel?

Ik zie die druk niet meteen.Als je als prof gevoetbald hebt,wil dat niet zeggen dat jemeteen een goede trainer bent.Maar je hebt zeker wel een voordeel als je bepaalde voetbalsituaties uit moet leggen. Ik ben er trots op wat ik als voetballer mee heb mogen maken en het is iets wat mij bij hoort.

In juli 2011, heb je, je voetbalcarrière bij BVCB in Bergschenhoek definitief vaarwel gezegd.Daaropvolgend begon je als trainer bij de B1 van BVCB. Hoe is jouw trainerscarrière vanaf dat moment verlopen en wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik ben inderdaad begonnen als trainer bij BVCB B1. Maar in datzelfde seizoen stond het eerste toen onderaan en hebben ze mij gevraagd om weer aan te sluiten bij de selectie.Dit heb ik toen gecombineerd als trainer van de B1. Na dat seizoen heb ik voor mijzelf besloten dat ik echt als trainer verder wilde. Ik ben destijds trainer geworden van de A1 bij BVCB en na dat moment is het trainerschap wel echt gaan kriebelen.

Hoe is jouw trainerscarrière vanaf dat moment verlopen?

Qua prestaties is het best goed verlopen. In het begin zat ik natuurlijk nog in een leerfase en was ik als beginnend trainer nog wel zoekende. Ik heb in die periode veel geleerd bij BVCB.En natuurlijk blijf ik leren, maar heb wel de nodige stappen gemaakt.

Hoe zou jij jezelf omschrijven in de rol van hoofdtrainer?

Dit hangt echt af van de soort groep waarmee ik werk. Jonge jongens zal je over het algemeen iets meer moeten leren qua discipline en respect. Om een functioneel team te creëren zijn de elementen discipline en respect de basiselementen. Van daaruit kun je verder bouwen. En van de oudere jongens kan je gebruik maken als het gaat om de ervaring.

Het afgelopen seizoen was je nog trainer bij IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Nu heb je de overstap naar HPSV gemaakt. Wat heeft jou ervan overtuigd dat HPSV voor jou een mooie vervolgstap is in jouw trainerscarrière? Of is het een tactische vervolgstap?

Ik wilde heel graag bij een zaterdagvereniging aan de slag. Chris Bovenlander heeft destijds contact met mij gezocht. Ik kende Chris nog van mijn tijd bij HDV. Vervolgens heb ik aangegeven open te staan voor een officieel gesprek met de club. Een korte tijd later werd ik benaderd door HPSV en ben ik in gesprek gegaan met Ian Meere en Dennis Elsinga. Dit gesprek was zo goed verlopen dat ik ook niet meer na hoefde te denken over een andere aanbieding.

Wat is je eerste indruk tot nu toe bij HPSV?

Wat ik nu van de club vindt, is dat het, zoals bekend, een kleinere club is. Maar dat zorgt juist voor het ons kent ons gevoel. Dat geeft een goed gevoel. Iedereen telt mee en er wordt met respect met elkaar omgegaan. Dit vind ik enorm belangrijk. Al met al een super goed gevoel.

Het is bekend dat het eerste van HPSV de afgelopen jaren qua resultaten niet heel hoog heeft gescoord. Nadat jouw voorganger, trainer Ricardo van der Spek, in 2018 werd aangesteld ener een groot aantal nieuwe spelers naar HPSV kwamen, begon het eerste elftal af en toe verrassende overwinningen te boeken. Ook werden de nederlagen niet zo schokkend als dat wij in voorgaande jaren hebben meegemaakt. Op welke wijze wil jij deze stijgende lijn voortzetten en durf je al een doelstelling kenbaar te maken voor het komende seizoen?

Om te beginnen vind ik plezier binnen de selectie erg belangrijk. Met plezier creëer je een hecht team.Maar naast plezier ben ik wel echt iemand die prestatiegericht is. Op dit moment zijn we in gesprek met nieuwe jongens om de selectie verder uit te breiden. Ik kan nu nog geen voorspelling doen omdat ik nog niet precies weet wie er de komende tijd over komen naar HPSV. Na 15 juni weet ik dus meer.

Je zegt dat je in gesprek bent met nieuwe jongens. Hoe gaat dat tot nu toe?

We beginnen langzaamaan vorm te krijgen, maar we hebben nog wel wat verbreding nodig in de selectie. Hier zijn wij druk mee bezig. Op een sportieve manier met het mes tussen de tanden spelen

Deze klus ga je natuurlijk niet alleen aan. Aan jouw zijde komt assistent trainer Raymond Witte te staan. Jullie kennen elkaar uit de tijd dat jij actief was bij HDV. Kun je vertellen hoe jij deze samenwerking voor je ziet en hoe gaan jullie deze klus samen als trainers benaderen?

Raymond is begonnen aan zijn TC3. Het is voor hem belangrijk dat hij de komende periode heel veel moet gaan leren. De exacte taakverdeling gaan wij gaandeweg met elkaar bespreken.De aanloop naar een volgende wedstrijd. Hoe bereid jij je team hierop voor? Ik bekijk dit altijd wedstrijd voor wedstrijd. Ik speel altijd mijn eigen spel en stijl. Het doel moet zijn dat een tegenstander zich aan ons moet aanpassen en niet andersom. Ik wil nooit te veel naar de tegenstander kijken. Je moet altijd naar jezelf en jouw kwaliteiten kijken.

Op dit moment leven we in een gekke tijd met het Coronavirus. De competities zijn vroegtijdig stilgelegd en nu eindelijk kunnen we voorzichtig weer gaan denken aan de toekomst. Ik kan mij voorstellen dat je voorbereiding als trainer hierdoor nu heel anders verloopt. Hoe ga jij hiermee om als trainer in aanloop naar het volgende seizoen?

Dat klopt inderdaad. Het is echt even afwachten. De komende regels vanuit het kabinet zijn bepalend. Op basis daarvan passen wij onze voorbereiding aan. Maar achter de schermen zijn we natuurlijk al druk bezig.

Hoe speelt een team onder Winston Faerber?

Ik ben een trainer dat veel spelbeleving op een team probeert over te brengen. Op een sportieve manier met het mes tussen de tanden spelen. Heb je een trainer/ coach als voorbeeld? Zo ja, wie? Die heb ik niet zo één, twee, drie. Ik denk dat iedereen wel iets heeft dat je op jezelf toe kunt passen. Of dit nou in het veld is of qua omgang met mensen. Jurgen Klopp vind ik wel een goede trainer. Prestatie, recreatie of allebei? Heel veel prestatie met veel plezier.

Voor de spelers? Is het Winston of is het Trainer?

Ik denk dat een volwassen groep prima “Winston” zou kunnen zeggen. Als je met jongere gasten gaat werken, dan zal ik aangesproken worden als “trainer”. Juist ook om de jongere jongens een stukje discipline en respect bij te brengen. Maar voor nu is “Winston” prima.

Ben ik nog iets vergeten te vragen aan je of wil je zelf nog iets aanvullen?

Dit seizoen moeten we gewoon plezier maken en met plezier komt prestatie.

 

Hpsvvoetbal

Laat een bericht achter

Je e-mail adres word niet gedeeld! Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/2/3/a/hpsvvoetbal.nl/httpd.www/wp-content/themes/oxigeno/views/prev_next.php on line 10
previous
Informatie KNVB over start seizoen 2020/2021

WIL JIJ OOK LID WORDEN VAN HPSV?

OVER HPSV

In het jaar 1917 hadden een aantal Haagse politiemannen al de behoefte om een voetbalvereniging op te gaan richten met als doel de kracht en de algemene lichaamsverbetering te bevorderen. De oprichting van een voetbalvereniging kwam niet van de grond maar de heren Snethlage, Spetter, Melse, Riemvis en De Willigen namen wel het initiatief om op bescheiden schaal voetbalwedstrijden te organiseren.

Kalender

mei 2020
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

©copyright HPSV. Alle rechten voorbehouden.